Kurset forløber over 10 lørdage hen over året. Det fører gennem alle processer i løbet af et år i vinmarken. Det er reelle arbejdsdage i marken, som vi kombinerer med teori og god tid til instruktion og diskussion. Kurset tager udgangspunkt i vores egen praksis, herunder at markerne dyrkes biodynamisk.
På den første kursusdag, som falder i vinterbeskæringstiden, tager vi stiklinger til opformering af nye planter, som I kan tage med hjem og dyrke i egen have. OBS: Bemærk at stiklingeformerede planter kun kan bruges privat, til erhvervsavl kontrollerer Plantediretoratet at der anvendes EU-godkendt rodtype!
Dagene vil forløbe nogenlunde sådan:
09:15 Ankomst + kaffe og morgenbrød
09:30 Introduktion af dagens emner – hvad/hvorfor/hvordan
10:00 Markarbejde
13:00 Frokost og opfølgning
14:00 Markarbejde
16:15 Afrunding og spørgsmål + kaffe eller et glas vin
Emner
Vinterbeskæring og nedbinding / Espalier / Markplanlægning Jordforberedelse / Pasning af unge og voksne planter
Skudreduktion, opbinding og bladreduktion / Jordbearbejdning / Plantebeskyttelse og brug af præparater, Klargøring til høst (mark og vineri) / Måling af syre/sukker Høst / Opstart af vinificering.
Datoer
Februar: lørdag den 24.
Marts: lørdag den 16.
April: lørdag den 6.
Maj: lørdag den 11.
Juni: lørdag den 1.
Juli: lørdag den 6.
August: lørdag den 17.
September: lørdag den 21.
Oktober: lørdag den 5.
November: lørdag den 9.
Kursusgebyr
Pris for hele kurset (10 kursusdage samt evt. materialer mv.) kr. 1.600,-
Derudover betales 75 kroner pr. gang til forplejning (betales på kursusdagen).
Spørgsmål?
Kontakt os endelig hvis du har spørgsmål, ring til Lise 2682 9638
- eller skriv til os på info@barfodvin.dk